Στους 76 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Μεξικό - 27 αγνοούμενοι Ημερομηνία:
20/10/2025, 21:12 - Εμφανίσεις: 12
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που έπληξαν το κεντρικό και το ανατολικό Μεξικό το τελευταίο δεκαήμερο στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους ενώ άλλοι 27 αγνοούνται ακόμα, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο απολογισμό που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση.
Η κακοκαιρία, με ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις επί πολλές ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπούν 119 κοινότητες, επειδή καταστράφηκαν δρόμοι, αναφέρεται στην έκθεση των αρχών που παρουσιάστηκε κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου από την πρόεδρο της χώρας Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.
Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει το έργο τους, δήλωσε η Σεϊνμπάουμ, δημοσιοποιώντας ότι δόθηκε η πρώτη δόση της έκτακτης οικονομικής βοήθειας, που θα φτάσει τα 466 εκατομμύρια ευρώ, για περίπου 100.000 οικογένειες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι περισσότερες από τις απομονωμένες κοινότητες, συνολικά 65, βρίσκονται στην Πολιτεία Ιντάλγκο, που συνορεύει με την πρωτεύουσα, επειδή πολλές από αυτές είναι ορεινές και οι δρόμοι καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις.
Η Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού, έχει πληγεί επίσης δριμύτατα.
Πολλές κοινότητές της διασχίζονται από ποταμούς που υπερχειλίζουν μέσα σε ορισμένες ώρες όταν ξεκινά η βροχή.
Στις περιοχές που επλήγησαν έχουν αναπτυχθεί 12.700 στρατιώτες και πεζοναύτες.
Έχουν στηθεί επίσης πολλές αερογέφυρες για την αποστολή βοήθειας στις αποκλεισμένες κοινότητες....